Bolognese z robota kuchennego GrandPrix

Bolognese to jeden z najpopularniejszych, klasycznych włoskich sosów do makaronu. Aromatyczny sos pomidorowy z mięsem mielonym jest łatwy do przyrządzenia dzisiaj w Twoim robocie kuchennym GrandPrix. Dzięki temu przygotowanie jest jeszcze łatwiejsze i podczas gdy GrandPrix wykonuje pracę za Ciebie, Ty możesz się zrelaksować i uporządkować kuchnię lub zrobić innych rzeczy. Wypróbuj nasz przepis!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1Pęczek włoszczyzny
1 Ząbek czosnku
2Łyżka stołowa oliwy z oliwek
100 g Kostki boczku
250 g Wołowina mielona
2Łyżka stołowa Pasta pomidorowa
1Łyżka stołowa Mąka Typ 405
200 g Siekane pomidory z puszki
1Szczypta cukru
Sól i pieprz do smaku
Przybory
GrandPrix

Informacje żywieniowe

737 Kalorie
22 g Węglowodany
53 g Tłuszcze
38 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować składniki

Obrać i grubo posiekać zieleninę i czosnek. Siekać przez 10 sekund na ustawieniu 6 i wyjąć noże.
Oznacz jako zakończone
2.

Usmażyć boczek

Dodać oliwę z oliwek i kostki boczku do GrandPrix i pozostawić na ustawieniu 20 w temperaturze 120°C przez 20 minut.
Oznacz jako zakończone
3.

Podsmażyć mięso mielone

Po pierwszych 2 minutach dodać mięso mielone. Po kolejnych 3 minutach dodać wszystkie pozostałe składniki.
Oznacz jako zakończone
4.

Gotować bolognese

Poczekać, aż program się zakończy i podawać bolognese ze świeżo ugotowanym makaronem i opcjonalnie parmezanem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.
 Zapisz jako PDF