Frappuccino
Frappuccino to idealne połączenie dla wielbicieli kawy i łasuchów. Bo tutaj świeżo parzona kawa spotyka się z mlekiem, bitą śmietaną i słodkimi dekoracjami takimi jak pianki i sos czekoladowy. Czy to ci odpowiada? W takim razie polecamy wypróbować nasz przepis, aby przekonać się, że ten przysmak można łatwo przygotować w domu – i to o wiele taniej niż w kawiarni za rogiem. Miłej zabawy podczas próbowania!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
150 ml kawy | |
100 ml mleka | |
50 ml śmietanki | |
1łyżeczka cukru | |
5łyżek skondensowanego słodzonego mleka (dojarz) | |
10 g minipianek opcjonalnie | |
1 ciastko czekoladowe opcjonalnie | |
1łyżka sosu czekoladowego opcjonalnie |
Informacje żywieniowe
370
Kalorie
25 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcze
8 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
zaparz świeżą kawę i odstaw do lekkiego schłodzenia. Śmietanę ubij z cukrem na sztywną pianę.
Oznacz jako zakończone
2.
Frappuccino
wlej kawę i mleko do szklanki. Dodaj słodzone mleko skondensowane, tak, aby osiadło na dnie. Udekoruj napój bitą śmietaną, a następnie według uznania udekoruj ciasteczkami, minipiankami i sosem czekoladowym.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.