Halloweenowy poncz
Halloweenowy poncz był absolutnym hitem na naszej ostatniej upiornej imprezie! Pyszny poncz z winem musującym, winem i dynią nie tylko wygląda naprawdę dobrze, ale także smakuje i naprawdę rozkręca imprezę! Jeśli wolisz, aby poncz na Halloween nie zawierał alkoholu, możesz zastąpić napoje alkoholowe wodą gazowaną i odrobiną soku z passiflory. Po prostu wypróbuj to!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
140 g dyni Hokkaido | |
700 ml białego wina | |
700 ml wina musującego | |
3łyżki cukru | |
1 cytryna | |
3 owoce passiflory |
Przybory
1 duże naczynie |
Informacje żywieniowe
219
Kalorie
16 g
Węglowodany
0 g
Tłuszcze
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotować składniki
Z dyni usunąć pestki i włókna, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do dużego naczynia. Pokroić cytrynę w cienkie plasterki i dodać. Wydrążyć passiflorę łyżeczką i dodać. Posypać cukrem i wymieszać.
Oznacz jako zakończone
2.
Wlać poncz
Wlać białe wino i schłodzić poncz przez co najmniej 3 godziny.
Oznacz jako zakończone
3.
Podawać
Przed podaniem wlać wino musujące, zamieszać i podać w kieliszkach.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.