Jabłka pod kruszonką z raclette
Jabłka pod kruszonką z raclette to idealny deser po tym, jak ty i twoi goście uraczycie się pożywnymi i pysznymi kombinacjami z raclette. Konkluzja: mały deser jest zawsze osiągalny. I właśnie temu służy ten przepis Soczyste jabłka z maślaną kruszonką zapiekane na grillu raclette to pyszny, mały deser na zakończenie wieczoru.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1 jabłko | |
30 g masła | |
30 g cukru | |
40 g mąki | |
1łyżeczka soku z cytryny | |
1łyżeczka cynamonu |
Przybory
Raclette z patelniami |
Informacje żywieniowe
141
Kalorie
19 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcze
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Kruszonka
Zimne masło, cukier, mąkę i cynamon zagnieść na kruszonkę.
Oznacz jako zakończone
2.
Jabłka
Jabłka pokrój w kostkę, usuń gniazda nasienne i wymieszaj z sokiem z cytryny.
Oznacz jako zakończone
3.
Napełnianie patelenek
Nałóż jabłka do połowy wysokości patelenek i rozłóż na wierzchu kruszonkę.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jedna porcja odpowiada jednej patelence.
Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.