Jabłka pod kruszonką z raclette

Jabłka pod kruszonką z raclette to idealny deser po tym, jak ty i twoi goście uraczycie się pożywnymi i pysznymi kombinacjami z raclette. Konkluzja: mały deser jest zawsze osiągalny. I właśnie temu służy ten przepis Soczyste jabłka z maślaną kruszonką zapiekane na grillu raclette to pyszny, mały deser na zakończenie wieczoru.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 jabłko
30 g masła
30 g cukru
40 g mąki
1łyżeczka soku z cytryny
1łyżeczka cynamonu
Przybory
Raclette z patelniami

Informacje żywieniowe

141 Kalorie
19 g Węglowodany
6 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Kruszonka

Zimne masło, cukier, mąkę i cynamon zagnieść na kruszonkę.
Oznacz jako zakończone
2.

Jabłka

Jabłka pokrój w kostkę, usuń gniazda nasienne i wymieszaj z sokiem z cytryny.
Oznacz jako zakończone
3.

Napełnianie patelenek

Nałóż jabłka do połowy wysokości patelenek i rozłóż na wierzchu kruszonkę.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jedna porcja odpowiada jednej patelence.
Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF