Jogurtowe lody malinowe

Malinowe lody jogurtowe są idealne na upalne dni! Takie połączenie nie tylko świetnie smakuje, ale również świetnie wygląda dzięki “zawirowaniu”. Dodatkowo lody jogurtowe pozwolą Ci zaoszczędzić sporo kalorii. W naszym przepisie pokazujemy, jak szybko i łatwo można zrobić własne lody z malinowym wirem, zupełnie jak w lodziarni! Mała wskazówka: Zamiast malin można użyć również truskawek, czarnych jagód (borówek) lub jakichkolwiek innych jagód.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
300 g jogurtu naturalnego
300 ml śmietany
100 g cukru pudru
1łyżka soku z limonki
150 g malin
80 g cukru
Pomoce
Maszyna do lodów My używamy urządzenia z kompresorem
Mikser opcjonalny
lub blender zanurzeniowy
Drobne sitko

Informacje żywieniowe

221 Kalorie
27 g Węglowodany
11 g Tłuszcze
3 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Wymieszać lody

Wymieszać śmietanę, jogurt, cukier puder, sok i skórkę z limonki. Umieścić w maszynce do lodów i zamrażać przez 45 minut.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotować puree malinowe

Maliny i cukier zmiksować razem na puree i odcedzić.
Oznacz jako zakończone
3.

Miksowanie

Lody wlewać warstwami do pojemnika na lody, na wierzchu każdej z nich umieścić 3-4 łyżki malinowego puree. Lekko wymieszać widelcem (nie za mocno, żeby nie zepsuć efektu wirowania). Umieścić w zamrażarce na około 30 minut. Przed podaniem krótko zostawić do rozmrożenia.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF