Kaszka z orzechami
Kaszka z orzechami naprawdę robi wrażenie na śniadaniowym stole. Jest szybka w przygotowaniu, smaczna i na długo sycąca, a dzięki bananowi i borówkom zyskuje owocową nutę. Uwielbiamy tę kaszkę z orzechami, dlatego prezentujemy nasz ulubiony przepis. Przy okazji: masz całkowitą swobodę w wyborze orzechów, które znajdą się w Twojej kaszce. A z odrobiną kakao w proszku, możesz nadać swojej kaszce dodatkowy czekoladowy akcent!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
50 g płatków owsianych | |
150 ml mleka | |
2łyżki mielonych orzechów laskowych | |
2łyżki całych orzechów laskowych | |
2łyżki całych migdałów | |
2łyżki mielonych orzechów makadamia | |
2łyżki mielonych orzechów włoskich | |
1 banan | |
1garść borówek amerykańskich | |
1szcypta cynamonu |
Informacje żywieniowe
462
kalorie
32 g
węglowodany
30 g
tłuszczu
13 g
białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Zagotuj płatki owsiane
Płatki owsiane zagotuj z 150 ml wody, a następnie gotuj na małym ogniu.
Oznacz jako zakończone
2.
Dodaj mleko i zmielone orzechy.
Oznacz jako zakończone
3.
Pieczone orzechy
Orzechy laskowe i migdały praż na patelni na średnim ogniu przez ok. 5 minut, a następnie grubo posiekaj.
Oznacz jako zakończone
4.
Przygotuj owoce
Banana obierz i pokrój w plasterki, borówki umyj.
Oznacz jako zakończone
5.
Podawać!
Kaszkę dopraw solą i cynamonem i podawaj z prażonymi orzechami, bananem i borówkami.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.