Kulki kokosowe
bardzo łatwe
Kuleczki kokosowe a la Raffaello: małe, smaczne perełki, które tworzą odpowiednią letnią atmosferę. Brzmi naprawdę dobrze, prawda? Po prostu idealnie! To jest nasz szybki i prosty przepis. W dodatku są wegańskie. Wystarczy kilka składników i lodówka. Od razu będziesz miał idealną przekąskę na następną imprezę przy basenie, wycieczkę nad jezioro lub relaksujące popołudnie w domu. Spróbuj naszych smacznych małych kulek bez pieczenia!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
35 g oleju kokosowego | |
65 g puree kokosowego stała część z puszki mleka kokosowego | |
20 g pasty z białych migdałów | |
25 g syropu z agawy | |
30 g startego orzecha kokosowego | |
20 całych migdałów |
Informacje żywieniowe
90
Kalorie
2 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcze
2 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotować podłoże
Olej kokosowy, puree kokosowe i pastę migdałową rozpuść w kąpieli wodnej i mieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
Oznacz jako zakończone
2.
Dokończyć ciasto
Wymieszać syrop z agawy i 2/3 startego kokosa. Schładzaj przez 30 minut.
Oznacz jako zakończone
3.
Uformować kulki kokosowe
Uformuj masę w 20 kulek i wkomponuj w ich środek migdał. Obtoczyć w pozostałych płatkach kokosowych i w razie potrzeby ponownie schłodzić.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.