Kulki kokosowe

Kuleczki kokosowe a la Raffaello: małe, smaczne perełki, które tworzą odpowiednią letnią atmosferę. Brzmi naprawdę dobrze, prawda? Po prostu idealnie! To jest nasz szybki i prosty przepis. W dodatku są wegańskie. Wystarczy kilka składników i lodówka. Od razu będziesz miał idealną przekąskę na następną imprezę przy basenie, wycieczkę nad jezioro lub relaksujące popołudnie w domu. Spróbuj naszych smacznych małych kulek bez pieczenia!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
35 g oleju kokosowego
65 g puree kokosowego stała część z puszki mleka kokosowego
20 g pasty z białych migdałów
25 g syropu z agawy
30 g startego orzecha kokosowego
20 całych migdałów

Informacje żywieniowe

90 Kalorie
2 g Węglowodany
8 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować podłoże

Olej kokosowy, puree kokosowe i pastę migdałową rozpuść w kąpieli wodnej i mieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
Oznacz jako zakończone
2.

Dokończyć ciasto

Wymieszać syrop z agawy i 2/3 startego kokosa. Schładzaj przez 30 minut.
Oznacz jako zakończone
3.

Uformować kulki kokosowe

Uformuj masę w 20 kulek i wkomponuj w ich środek migdał. Obtoczyć w pozostałych płatkach kokosowych i w razie potrzeby ponownie schłodzić.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF