Lody czekoladowe od producenta lodów

Domowe lody z gorzkiej czekolady

Lody z gorzkiej czekolady: ten przepis przeznaczony jest dla wszystkich koneserów czekolady! Orzeźwiające lody są niesamowicie czekoladowe, rozpływają się w ustach i są pełne smaku. Przepis jest tak prosty, że będziesz cieszyć się nim w mniej niż godzinę. Możesz również przechowywać smakołyk w zamrażarce i podjadać go, kiedy tylko masz na to ochotę. Aby lody były naprawdę ciemne i smaczne, należy użyć 150 g czekolady o zawartości kakao 80%. Spróbuj na własnej skórze!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 ml mleka pełnego
200 ml śmietany
50 g kakao do pieczenia
150 g gorzkiej czekolady 80% kakao
80 g cukru
Przybory
Maszyna do lodów

Informacje żywieniowe

500 Kalorie
33 g Węglowodany
36 g Tłuszcze
9 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Posiekaj czekoladę. Zagotować 2/3 czekolady z cukrem, śmietanką i mlekiem. Dodaj kakao do pieczenia i gotuj, aż wszystko się rozpuści. Pozwól jej ostygnąć.
Oznacz jako zakończone
2.

Zamroź mieszankę lodową

Umieść mieszankę lodów w maszynce do lodów i mieszaj przez około 40 minut. W ciągu ostatnich 3 minut dodać pozostałą czekoladę.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Można rozpuścić całą czekoladę lub zachować część i dodać ją do masy lodowej w postaci wiórków czekoladowych (zgodnie z opisem w przepisie).
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF