Nadziewana tortilla z guacamole

Tortilliowe kieszonki

Nadziewana tortilla z guacamole, lub jak ją nazywamy tortillowe placki, jest szybka w przygotowaniu, wizualnie urzekająca i jest niesamowicie świeża. Nadaje się na piknik, jako lunch do pracy, a nawet jako przekąska dla dziecka w wieku szkolnym. Zalecamy korzystanie z grilla kontaktowego. Jest to szybkie i łatwe, a nasze kieszenie tortilli są jeszcze bardziej chrupiące dzięki grillowaniu. Wystarczy nasz przepis na guacamole, tortille i odrobina skrobi.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
3porcje Guacamole
4 tortille pszeniczne
1łyżka mąki kukurydzianej
1łyżka wody
Przybory
Grill kontaktowy

Informacje żywieniowe

350 Kalorie
42 g Węglowodany
16 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Przygotuj guacamole zgodnie z naszym przepisem. Wymieszaj skrobię i wodę na gładką masę.
Oznacz jako zakończone
2.

Wypełnić kieszenie tortilli

Przekroić tortille na pół, zwinąć je w małe spiczaste woreczki i skleić brzegi mieszanką skrobi i wody. Napełnij kieszonkę guacamole i uszczelnij dłuższy bok mieszaniną skrobi i wody.
Oznacz jako zakończone
3.

Grillowana nadziewana tortilla

Rozgrzej grill kontaktowy. Włożyć nadziewaną tortillę i grillować przez około 5 minut. Spożywać od razu lub zapakować jako lunch albo przekąskę.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF