Marynowana feta

Marynowana feta to hit lata – szczególnie podczas grillowania lub na stołach bufetowych. Nigdy nie marynowałeś fety? Wypróbuj nasz przepis! Podobnie jak w przypadku większości naszych przepisów, daj się ponieść kreatywności i zmieniaj składniki według własnego gustu. Podczas marynowania fety masz dużą swobodę i możesz bawić się ziołami, przyprawami i smakami, aż znajdziesz swoją ulubioną mieszankę. Wchodzisz w to?

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 g sera feta
200 ml oliwy z oliwek
2gałązki rozmarynu
2gałązki tymianku
1łyżka ziaren pieprzu
1 ząbek czosnku
Przybory
Szczelne, zamykane naczynie szklane

Informacje żywieniowe

778 Kalorie
11 g Węglowodany
66 g Tłuszcze
25 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj składniki

Zioła dobrze umyć i osuszyć. Posiekaj je drobno. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Osusz fetę i pokrój w kostkę.
Oznacz jako zakończone
2.

Nadzienie z fetą

Wsyp wszystkie składniki do szczelnego naczynia i dobrze wymieszaj. Odstawić na co najmniej 12 godzin i smacznego!
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Oprócz fety można dodać suszone pomidory, oliwki, inne zioła i wiele więcej. Bądźcie kreatywni!
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Zapisz jako PDF