Marynowana feta
bardzo łatwe
Marynowana feta to hit lata – szczególnie podczas grillowania lub na stołach bufetowych. Nigdy nie marynowałeś fety? Wypróbuj nasz przepis! Podobnie jak w przypadku większości naszych przepisów, daj się ponieść kreatywności i zmieniaj składniki według własnego gustu. Podczas marynowania fety masz dużą swobodę i możesz bawić się ziołami, przyprawami i smakami, aż znajdziesz swoją ulubioną mieszankę. Wchodzisz w to?
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
200 g sera feta | |
200 ml oliwy z oliwek | |
2gałązki rozmarynu | |
2gałązki tymianku | |
1łyżka ziaren pieprzu | |
1 ząbek czosnku |
Przybory
Szczelne, zamykane naczynie szklane |
Informacje żywieniowe
778
Kalorie
11 g
Węglowodany
66 g
Tłuszcze
25 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj składniki
Zioła dobrze umyć i osuszyć. Posiekaj je drobno. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Osusz fetę i pokrój w kostkę.
Oznacz jako zakończone
2.
Nadzienie z fetą
Wsyp wszystkie składniki do szczelnego naczynia i dobrze wymieszaj. Odstawić na co najmniej 12 godzin i smacznego!
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Oprócz fety można dodać suszone pomidory, oliwki, inne zioła i wiele więcej. Bądźcie kreatywni!
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.