Najlepsze muffiny z frytkownicy beztłuszczowej

Piecz najlepsze muffiny za pomocą gorącego powietrza

Piec muffiny we frytkownicy beztłuszczowej? Absolutnie! To bardzo szybkie i super łatwe rozwiązanie. Zwłaszcza, gdy potrzebujesz tylko kilku kawałków muffina. Nie ma potrzeby wstępnego podgrzewania frytkownicy powietrznej, co pozwala zaoszczędzić czas i energię. Ponadto nie musisz się martwić, że muffinki upieką się nierównomiernie. Dzięki wentylacji powietrza te smakołyki będą pięknie chrupiące na powierzchni. Podoba ci się? Zatem wypróbuj nasz przepis na najlepsze muffiny z frytkownicy na gorące powietrze

Jeśli lubisz piec we frytkownicy, gorąco polecamy wypróbowanie naszych ciasteczek z masłem orzechowym lub bułeczki cynamonowe z ciastem francuskim. Musimy przyznać, że jesteśmy ich prawdziwymi fanami!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
125 g mąki
75 g cukru
1opakowanie cukru waniliowego
2łyżeczki sody oczyszczonej
100 g wegańskiej czekolady wzięliśmy dobrą ciemną czekoladę
40 g oleju roślinnego mleka migdałowego
1łyżeczka soku z cytryny
75 g wegańskiego jogurtu użyliśmy jogurtu owsianego
Przybory
6 foremek na muffinki Zalecamy formy silikonowe, jak to możliwe, ponieważ formy papierowe często ulegają zniekształceniu.
Frytownica na gorące powietrze

Informacje żywieniowe

282 Kalorie
39 g Węglowodany
12 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Zagnieść ciasto

Wmieszaj wszystkie składniki oprócz czekolady do ciasta. Pokrój czekoladę i wymieszaj z ciastem.
Oznacz jako zakończone
2.

Upiecz muffiny

Podzielić ciasto czekoladowe na 6 foremek do muffinów, umieścić we frytkownicy i piec w temperaturze 150°C przez około 20 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
Jeśli nie posiadasz frytkownicy, możesz również piec muffiny przez ok. 20 minut w temperaturze 180°C w piecu konwekcyjnym.
 Zapisz jako PDF