Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte jest po prostu niezbędna w rześki jesienny dzień. Mocne espresso zmieszane ze słodko-pikantnym puree z dyni i przyprawą dyniową? Ten, kto to wymyślił, zasługuje na medal. Lubimy robić pumpkin spice latte z odrobiną bitej śmietany na wierzchu i przyozdabiać ją cynamonem i przyprawą dyniową.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 podwójne espresso świeżo zaparzone
2łyżki stołowe puree z dyni
1łyżka brązowego cukru
250 ml pełnego mleka lub spienionego wegańskiego mleka alternatywnego
20 g bitej śmietany lub wegańskiej alternatywy
2łyżki przyprawy Pumpkin Pie Spice
1łyżka cynamonu
Przybory
Spieniacz do mleka

Informacje żywieniowe

304 Kalorie
20 g Węglowodany
20 g Tłuszcze
9 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Stir Pumpkin Spice Latte

Wymieszaj espresso z puree z dyni, brązowym cukrem i 1 łyżeczką przyprawy do dyni.
Oznacz jako zakończone
2.

Spienianie mleka

Spień mleko i przelej je do wysokiej szklanki. Osobno ubij śmietanę.
Oznacz jako zakończone
3.

Podawaj

Do mlecznej pianki powoli dodajemy mieszankę espresso (najlepiej wlewać ją z boku). Dodajemy bitą śmietanę i posypujemy cynamonem oraz pozostałą przyprawą do ciasta dyniowego.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jeśli masz wegańską alternatywę mleka, która dobrze się pieni, możesz łatwo zrobić wegańskie Pumpkin Spice Latte!
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF