Domowe smażone tofu

Chrupiące smażone tofu z frytkownicy beztłuszczowej

Chrupiące smażone tofu to prawdziwa uczta. Można go przygotować jako część sałatki, dodatek lub coś zupełnie innego. Odkryliśmy, że dzięki naszej prostej marynacie i odrobinie cierpliwości, tofu jest naprawdę chrupiące i pasuje do prawie wszystkiego. Przepis pasuje również do menu entuzjastów zdrowego stylu życia, ponieważ jest smażony gorącym powietrzem. Zalecane: zawsze przechowuj porcję marynowanego tofu w lodówce. Kiedy masz na to ochotę, po prostu włóż małe kostki do frytkownicy i w mgnieniu oka możesz cieszyć się smakiem!

Chcesz jeszcze więcej eksperymentować z tofu? Następnie sprawdź nasze przepisy na steki z tofu i szaszłyki z tofu!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 g tofu
2PL sosu sojowego
1PL octu ryżowego
1PL oleju sezamowego lub roślinnego
1PL skrobi
sól i pieprz do smaku
Przybory
Frytownica na gorące powietrze

Informacje żywieniowe

159 Kalorie
9 g Węglowodany
9 g Tłuszcze
9 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Osusz tofu

Zawiń tofu w rolkę kuchenną i przyciśnij czymś ciężkim przez pół godziny.
Oznacz jako zakończone
2.

Marynowanie

Pokrój tofu w kostkę o boku około 1 cm. Wymieszać z olejem sezamowym, octem ryżowym, sosem sojowym i skrobią. Marynować przez co najmniej 4 godziny.
Oznacz jako zakończone
3.

Smażenie

Smażyć kostki tofu we frytkownicy beztłuszczowej w temperaturze 200°C przez 10 minut. Obróć raz i kontynuuj przez kolejne 10 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF