Popcorn z frytownicy na gorące powietrze

Popcorn to obowiązkowy element każdego wieczoru filmowego. Dlatego dziś mamy dla nasz łatwy przepis na karmelizowany popcorn z frytownicy na gorące powietrze. Wszystko czego potrzebujesz to masło, cukier i popcorn. Nie przepadasz za słodkim? Wówczas wystarczy pominąć cukier i posolić popcorn po wyjęciu go z frytkownicy. Mamy nadzieję, w udany kolejny wieczór filmowy z partnerem, przyjaciółmi lub rodziną!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
100g popcornu
50g masła
30g cukru
Akcesoria
Frytownica na gorące powietrze

Informacje żywieniowe

421 kalorie
48 g węglowodany
21 g tłuszczu
4 g białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj frytownicę

Ustawić temperaturę frytownicy na 220 °C.
Oznacz jako zakończone
2.

Dodaj masło

Wrzuć masło na patelnię i pozwól mu się roztopić.
Oznacz jako zakończone
3.

Dodaj popcorn

Wymieszaj popcorn z cukrem i dodaj do masła. Gotuj przez 8 minut w frytkownicy na gorące powietrze.
Oznacz jako zakończone
4.

Ciesz się popcornem

Kiedy czas minie, poczekaj 1-2 minuty, aż kukurydza przestanie się prażyć. Ciesz się od razu gorącym popcornem!
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jeśli wolisz popcorn słony, posol go po ugotowaniu.
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF