Sałatka z arbuza z fetą
bardzo łatwe
Mamy dla Ciebie poradę na prawdziwy przysmak, która zabierze Twoje kubki smakowe do nieba. Wybierasz się na uroczysty obiad lub po prostu szukasz orzeźwiającego dania na gorące letnie dni? W takim razie wypróbuj naszą sałatkę z arbuza z fetą! Oferuje połączenie słodkich i soczystych smaków w połączeniu ze słonym kremowym smakiem fety. Sałatka jest prosta, świeża i nie można się jej oprzeć.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
300 g arbuza | |
200 g fety | |
1/2 ogórka | |
1/2pęczka mięty | |
2łyżki oliwy z oliwek | |
2łyżki białego octu balsamicznego | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
221
Kalorie
9 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcze
9 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Arbuza obrać i pokroić w kostkę. Ogórek umyj i pokrój w kostkę. Wysuszyć i pokruszyć fetę. Miętę umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Oznacz jako zakończone
2.
Ułóż arbuza i fetę na sałatce
Wymieszać wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem i natychmiast podawaj.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.