Sok z buraków
Sok z buraka ma nie tylko piękny kolor. Wraz z jabłkiem i imbirem zawiera również wiele dobrych składników, korzystmych dla twojego układu odpornościowego. Na przykład buraki są niskokaloryczne, ale bogate w wapń, magnez i żelazo, a także witaminę C i kwas foliowy. Imbir jest również pełen witamin, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie Ten sok jest więc nie tylko owocowy i pyszny, ale także pomaga zachować zdrowie. Masz ochotę na więcej kolorowych drinków? Zerknij na nasze smoothie!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
3 świeże buraki | |
2 jabłka | |
1 marchewka | |
1 cytryna | |
20 g świeżego imbiru |
Przybory
1 Sokowirówka |
Informacje żywieniowe
194
Kalorie
38 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcze
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Umyj buraki, jabłka i marchewkę. Jabłka pokrój w ćwiartki i wydrąż gniazda nasienne. Buraki i marchewkę pokrój na duże kawałki. Obierz imbir. Wyciśnij sok z cytryny.
Oznacz jako zakończone
2.
Wyciskanie soku
Do sokowirówki włożyć buraki, jabłko, marchewkę i imbir. Dopraw sok sokiem z cytryny.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.