Stek z frytownicy na gorące powietrze

Stek z frytownicy na gorące powietrze można przygotować inaczej w zależności od tego, jakie urządzenie posiadamy. Do naszej frytownicy na gorące powietrze VitAir dostępna jest dodatkowa klatka na steki. I zostanie wykorzystana już dziś! Doskonale przyrządzonemu stekowi towarzyszy prosta sałata liściowa z dressingiem z balsamicznego winegretu. Całość jest super szybka i łatwa do zrobienia. A zatem: wyciągnij wszystko ze swojej frytownicy na gorące powietrze!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2 steki z zadu wołowego ok. 180 g każdy
4gałązki rozmarynu
4gałązki tymianku
2łyżeczki mielonego czarnego pieprzu opcjonalnie
Sałata liściowa
150 g kolorowej sałaty liściowej lub sałaty do smaku
1/2porcji winegretu balsamicznego
Pzybory
Frytownica na gorące powietrze VitAir z koszem na steki

Informacje żywieniowe

626 Kalorie
11 g Węglowodany
40 g Tłuszcze
52 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Steki

Opłucz mięso w zimnej wodzie, osusz i natrzyj odrobiną oleju roślinnego i dopraw pieprzem do smaku. Tymianek i rozmaryn umyj i otrząśnij do sucha. Umieść steki z ziołami w klatce na steki i dobrze zamknij.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotuj steki

Ustaw program steków we frytownicy VitAir i grilluj steki w temperaturze 190°C przez ok. 8-13 minut w zależności od pożądanego stopnia upieczenia.
Oznacz jako zakończone
3.

Przygotuj sałatkę

Sałatę umyj, otrząśnij do sucha i wymieszaj z winegretem balsamicznym. Ułóż sałatę i steki, na steki nałóż masło ziołowe.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF