Stek z frytownicy na gorące powietrze
Stek z frytownicy na gorące powietrze można przygotować inaczej w zależności od tego, jakie urządzenie posiadamy. Do naszej frytownicy na gorące powietrze VitAir dostępna jest dodatkowa klatka na steki. I zostanie wykorzystana już dziś! Doskonale przyrządzonemu stekowi towarzyszy prosta sałata liściowa z dressingiem z balsamicznego winegretu. Całość jest super szybka i łatwa do zrobienia. A zatem: wyciągnij wszystko ze swojej frytownicy na gorące powietrze!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2 steki z zadu wołowego ok. 180 g każdy | |
4gałązki rozmarynu | |
4gałązki tymianku | |
2łyżeczki mielonego czarnego pieprzu opcjonalnie | |
Sałata liściowa
150 g kolorowej sałaty liściowej lub sałaty do smaku | |
1/2porcji winegretu balsamicznego |
Pzybory
Frytownica na gorące powietrze VitAir z koszem na steki |
Informacje żywieniowe
626
Kalorie
11 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcze
52 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Steki
Opłucz mięso w zimnej wodzie, osusz i natrzyj odrobiną oleju roślinnego i dopraw pieprzem do smaku. Tymianek i rozmaryn umyj i otrząśnij do sucha. Umieść steki z ziołami w klatce na steki i dobrze zamknij.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotuj steki
Ustaw program steków we frytownicy VitAir i grilluj steki w temperaturze 190°C przez ok. 8-13 minut w zależności od pożądanego stopnia upieczenia.
Oznacz jako zakończone
3.
Przygotuj sałatkę
Sałatę umyj, otrząśnij do sucha i wymieszaj z winegretem balsamicznym. Ułóż sałatę i steki, na steki nałóż masło ziołowe.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.