Świąteczne Cake Pops

Świąteczne Cake Pops są nie tylko super pyszne – to także świetne zajęcie dla dorosłych i dzieci. Dzięki różnym lukrom, kolorowym posypkom i brokatowemu proszkowi, kreatywność dla tych małych smakołyków nie zna granic Serca naszych kulek na patyku wykonane są z czerwonego ciasta (Red Velvet Cake) – ale każdy inny biszkopt z poprzedniego dnia również sprawdzi się doskonale. Bądź kreatywny w tym roku i oprócz ciasteczek upiecz pyszne Cake Popsy!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
400 g biszkoptu do wyboru / z poprzednio dnia
70 g serka śmietankowego
3łyżki mleka
200 g polewy z białej czekolady
200 g polewy z ciemnej czekolady
1opakowanie lukru do ciast do wyboru
kruszonka do wyboru
Przybory
16 Patyczki do ciastek

Informacje żywieniowe

156 Kalorie
17 g Węglowodany
8 g Tłuszcze
3 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie kulek z ciasta

Ciasto z biszkoptu pokrusz, dodaj serek śmietankowy i mleko (tu dodawaj po jednej łyżce), aż do uzyskania zwartej masy, z której można formować małe kulki. Z ciasta uformuj ok. 16 małych kulek.
Oznacz jako zakończone
2.

Dekorowanie

Kuwertury i glazury roztop osobno zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przelej do wysokich szklanek lub kubków. Przygotuj kruszonkę.
Oznacz jako zakończone
3.

Dekorowanie Cake Pops

Zanurz patyczek Cake Pop w jednej z kuwertur lub lukrów, a następnie umieść go wewnątrz lizaka z ciasta. Pozostaw do krótkiego wyschnięcia. Zanurz kulkę w wybranym lukrze i udekoruj posypkami i innymi ozdobami według uznania. Pozostaw do wyschnięcia i cieszyć się smakiem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Aby wysuszyć lizaki, możesz je umieścić w kawałku styropianu lub misce pełnej ryżu lub ziaren kawy.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF