Wegański omlet
Wegański omlet. To niemożliwe! Ale tak! Dzięki mące z ciecierzycy i odpowiednim przyprawom otrzymamy klasyczny omlet bez produktów zwierzęcych. Prawdziwa zmiana zasad gry: kala namak. Przyprawa ta, znana również jako czarna sól, dodaje potrawom klasycznego smaku gotowanych jajek. Upiecz omlet w gorącym urządzeniu do smażenia na powietrzu (ale można go również przygotować na patelni), a następnie uzupełnij go roszponką, pomidorami, awokado lub innymi składnikami według własnego uznania. Już Ci cieknie ślinka, prawda? Następnie zapoznaj się z przepisem i przygotuj go sobie!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
60 g mąki z ciecierzycy | |
120 ml wody | |
1łyżeczka proszku do pieczenia | |
1/2łyżeczki kurkumy | |
1/2łyżeczki kala namak | |
1 cebula dymka | |
1łyżka oleju roślinnego | |
sól i pieprz do smaku |
Do nadzienia
1/2 awokado | |
1garść roszponki | |
1/4pęczka pietruszki | |
2 papryki pimientos | |
4 pomidory koktajlowe | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
576
Kalorie
54 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcze
16 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Na omlet
Umyj, osusz i drobno posiekaj cebulę dymkę. Wszystkie składniki na omlet wymieszać na ciasto. Na patelni frytownicy z olejem roślinnym w temperaturze 190 ° C, smaż przez 5 minut z każdej strony.
Oznacz jako zakończone
2.
Do nadzienia
Zetrzyj, obierz i pokrój awokado w cienkie paski. Umyj i cienko pokrój pomidory i pimientos. Nać pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Umyj i osusz roszponkę.
Oznacz jako zakończone
3.
Nadzienie omletu
Obłożyć składnikami według smaku, doprawić solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Dane żywieniowe są obliczane w przybliżeniu na podstawie wymienionych składników. Możliwe są odchyłki.