Wegański omlet

Wegański omlet. To niemożliwe! Ale tak! Dzięki mące z ciecierzycy i odpowiednim przyprawom otrzymamy klasyczny omlet bez produktów zwierzęcych. Prawdziwa zmiana zasad gry: kala namak. Przyprawa ta, znana również jako czarna sól, dodaje potrawom klasycznego smaku gotowanych jajek. Upiecz omlet w gorącym urządzeniu do smażenia na powietrzu (ale można go również przygotować na patelni), a następnie uzupełnij go roszponką, pomidorami, awokado lub innymi składnikami według własnego uznania. Już Ci cieknie ślinka, prawda? Następnie zapoznaj się z przepisem i przygotuj go sobie!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
60 g mąki z ciecierzycy
120 ml wody
1łyżeczka proszku do pieczenia
1/2łyżeczki kurkumy
1/2łyżeczki kala namak
1 cebula dymka
1łyżka oleju roślinnego
sól i pieprz do smaku
Do nadzienia
1/2 awokado
1garść roszponki
1/4pęczka pietruszki
2 papryki pimientos
4 pomidory koktajlowe
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

576 Kalorie
54 g Węglowodany
30 g Tłuszcze
16 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Na omlet

Umyj, osusz i drobno posiekaj cebulę dymkę. Wszystkie składniki na omlet wymieszać na ciasto. Na patelni frytownicy z olejem roślinnym w temperaturze 190 ° C, smaż przez 5 minut z każdej strony.
Oznacz jako zakończone
2.

Do nadzienia

Zetrzyj, obierz i pokrój awokado w cienkie paski. Umyj i cienko pokrój pomidory i pimientos. Nać pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Umyj i osusz roszponkę.
Oznacz jako zakończone
3.

Nadzienie omletu

Obłożyć składnikami według smaku, doprawić solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Dane żywieniowe są obliczane w przybliżeniu na podstawie wymienionych składników. Możliwe są odchyłki.
 Zapisz jako PDF