Grillowane brzoskwinie

Grillowanie brzoskwiń jest naprawdę łatwe, niezwykłe i wyczarowuje prosty i pomysłowy deser prosto z grilla. Brzmi ekscytująco? I takie właśnie jest! Nasze grillowane brzoskwinie łączymy z fetą i świeżą bazylią. Połączenie smaków, które z pewnością przypadnie ci do gustu! Na grillu karmelizujemy nieco powierzchnię brzoskwiń i pozwalamy aby pośrednio doszły. Czy chcesz, aby było jeszcze bardziej ciekawie? W takim razie dodaj gałkę lodów waniliowych z grillowaną brzoskwinią, to świetna kombinacja!

Brak recenzji

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
4 brzoskwinie
2łyżki syropu z agawy
1 limonka
100 g fety
4gałązki świeżej bazylii
Przybory
Grill
folia aluminiowa

Informacje żywieniowe

137 Kalorie
16 g Węglowodany
5 g Tłuszcze
5 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Dokładnie umyj i osusz brzoskwinie. Przekrój je na pół i usuń pestki. rozkrusz ser feta. Limonkę umyj, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Bazylię umyj, osusz i grubo posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.

Marynowanie brzoskwiń

Zrób słodką marynatę z syropu z agawy, soku z limonki i skórki. Posmaruj pokrojone powierzchnie brzoskwiń połową marynaty.
Oznacz jako zakończone
3.

Grillowanie brzoskwiń

Przygotuj grill na wysokie bezpośrednie i pośrednie ciepło. Połóż brzoskwinie na ruszcie przecięciem do dołu i grilluj przez około 2 minuty. Obróć o 45-90°, aby utworzyć charakterystyczne ślady grilla. Zdemij brzoskwinie z grilla.
Oznacz jako zakończone
4.

Udekoruj brzoskwinie

Zrób miseczkę z folii aluminiowej. Włóżdo niej brzoskwinie. Posyp pozostałą marynatą, fetą i bazylią. Grilluj w strefie pośredniej grilla przez około 15 minut, aż feta będzie miękka.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Możesz przyrządzić ten smakołyk na grillu z pokrywą i dwiema strefami grzewczymi.
Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.

Dodaj komentarz