Kaszka z orzechami

Kaszka z orzechami naprawdę robi wrażenie na śniadaniowym stole. Jest szybka w przygotowaniu, smaczna i na długo sycąca, a dzięki bananowi i borówkom zyskuje owocową nutę. Uwielbiamy tę kaszkę z orzechami, dlatego prezentujemy nasz ulubiony przepis. Przy okazji: masz całkowitą swobodę w wyborze orzechów, które znajdą się w Twojej kaszce. A z odrobiną kakao w proszku, możesz nadać swojej kaszce dodatkowy czekoladowy akcent!

Brak recenzji

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
50 g płatków owsianych
150 ml mleka
2łyżki mielonych orzechów laskowych
2łyżki całych orzechów laskowych
2łyżki całych migdałów
2łyżki mielonych orzechów makadamia
2łyżki mielonych orzechów włoskich
1 banan
1garść borówek amerykańskich
1szcypta cynamonu

Informacje żywieniowe

462 kalorie
32 g węglowodany
30 g tłuszczu
13 g białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Zagotuj płatki owsiane

Płatki owsiane zagotuj z 150 ml wody, a następnie gotuj na małym ogniu.
Oznacz jako zakończone
2.

Dodaj mleko i zmielone orzechy.
Oznacz jako zakończone
3.

Pieczone orzechy

Orzechy laskowe i migdały praż na patelni na średnim ogniu przez ok. 5 minut, a następnie grubo posiekaj.
Oznacz jako zakończone
4.

Przygotuj owoce

Banana obierz i pokrój w plasterki, borówki umyj.
Oznacz jako zakończone
5.

Podawać!

Kaszkę dopraw solą i cynamonem i podawaj z prażonymi orzechami, bananem i borówkami.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.

Dodaj komentarz