Pesto z buraków

Łatwe do zmiksowania buraczane, smakuje super pysznie, a twój makaron zamieni w różowe doznanie smakowe. Nawet mali odmawiacze warzyw uważają, że to naprawdę dobre. Przepis jest również dobry do przygotowywania posiłków typu meal prep. Jest więc wiele powodów, by samemu wypróbować tę różową rozkosz. Buraczane pesto to zdecydowanie jeden z naszych jesiennych hitów.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
500 g buraków wstępnie ugotowanych
100 ml oliwy z oliwek
50 g orzechów włoskich
3 ząbki czosnku
2gałązki rozmarynu
50 g parmezanu upewnij się, że jest wegetariański lub wegański
1łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
Przybory
GrandPrix opcjonalnie
lub blender

Informacje żywieniowe

203 Kalorie
7 g Węglowodany
17 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Orzechy włoskie praż na patelni bez dodatku oleju przez ok. 5 minut. Zetrzyj parmezan na tarce. Obierz czosnek. Umyj rozmaryn, otrząśnij do sucha i oskub igiełki z łodyg.
Oznacz jako zakończone
2.

Pesto

Wszystkie składniki na pesto z buraków włóż do blendera o dużej mocy (my używamy do tego naszego robota kuchennego GrandPrix) i miksuj przez 30 sekund na najwyższym ustawieniu. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Przechowywane w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu, pesto zachowa świeżość przez 4 dni.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
Jeśli to konieczne, aby dostosować ten przepis do swojej diety, kupując parmezan, szukaj opcji wegetariańskich lub wegańskich.
 Zapisz jako PDF