Popcorn z frytownicy na gorące powietrze
Popcorn to obowiązkowy element każdego wieczoru filmowego. Dlatego dziś mamy dla nasz łatwy przepis na karmelizowany popcorn z frytownicy na gorące powietrze. Wszystko czego potrzebujesz to masło, cukier i popcorn. Nie przepadasz za słodkim? Wówczas wystarczy pominąć cukier i posolić popcorn po wyjęciu go z frytkownicy. Mamy nadzieję, w udany kolejny wieczór filmowy z partnerem, przyjaciółmi lub rodziną!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
100g popcornu | |
50g masła | |
30g cukru |
Akcesoria
Frytownica na gorące powietrze |
Informacje żywieniowe
421
kalorie
48 g
węglowodany
21 g
tłuszczu
4 g
białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj frytownicę
Ustawić temperaturę frytownicy na 220 °C.
Oznacz jako zakończone
2.
Dodaj masło
Wrzuć masło na patelnię i pozwól mu się roztopić.
Oznacz jako zakończone
3.
Dodaj popcorn
Wymieszaj popcorn z cukrem i dodaj do masła. Gotuj przez 8 minut w frytkownicy na gorące powietrze.
Oznacz jako zakończone
4.
Ciesz się popcornem
Kiedy czas minie, poczekaj 1-2 minuty, aż kukurydza przestanie się prażyć. Ciesz się od razu gorącym popcornem!
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jeśli wolisz popcorn słony, posol go po ugotowaniu.
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.