Frappé arbuzowe

Nie słyszałeś/-aś o arbuzowym frappé? Nadszedł czas, aby poznać owocowego brata klasycznej kawy frappé. W gorące letnie dni ta zdrowa i szybka mieszanka szybko przyniesie Ci ulgę i ochłodę. Wszystko, czego potrzebujesz, to arbuz, kostki lodu i mocny blender. Zasmakowałeś/-aś w tym? To spróbuj więcej letnich napojów, takich jak nasza granita z ogórkiem i kwiatami czarnego bzu.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 kg miąższu arbuza
16 kostek lodu
1/2pęczek świeżej mięty
sprzęt
Mikser

Informacje żywieniowe

64 Kalorie
14 g Węglowodany
0,5 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Z miąższu arbuza usunąć pestki i pokroić go w kostkę.
Oznacz jako zakończone
2.

Wymieszać frappé

Umieścić w blenderze razem z kostkami lodu i krótko zmiksować na wysokich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
Oznacz jako zakończone
3.

Udekorować

Umyć listki mięty, otrząsnąć je do sucha i udekorować nimi frappé.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.
 Zapisz jako PDF