Ciasto na podpłomyki
Ciasto na podpłomyk powinno być przede wszystkim cienkie i chrupiące. Pokażemy Ci jak to działa w naszym szybkim i prostym podstawowym przepisie na podpłomyk. W ten sposób otrzymujesz klasyczną bazę, którą możesz następnie uzupełnić czymkolwiek zechcesz. Wypróbuj już teraz!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 250 g mąki typ 405 | |
| 125 ml wody | |
| 3łyżki oliwy z oliwek | |
| 1szczypta soli | 
Przybory
| 1 Robot kuchenny | 
Informacje żywieniowe
					306
											Kalorie
									
							
					44 g
											Węglowodany
									
							
					11 g
											Tłuszcze
									
							
					6 g
											Białka
									
					PRZYGOTOWANIE
			
				1.			
				
					
			
					Wymieszać składniki
Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i wyrabiaj ręcznie przez ok. 7 minut (robotem kuchennym przez ok. 4 minuty hakiem do ciasta) na gładkie ciasto.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Kształtować ciasto
Uformuj ciasto w kulę i pozostaw na ok. 10 minut, aby odpoczęło.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Rozwałkować ciasto
Następnie rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką stolnicy lub bezpośrednio papierze do pieczenia na grubość ok. 0,5 cm (jako jeden duży lub do 4 mniejsze podpłomyki) i obłóż dodatkami według uznania.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				Notatkę
				Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.