Szpecle z serem z patelenek raclette

Szpecle z serem z raclette: Ta kreacja łączy przytulny wieczór przy raclette z prawdziwym i stałym klasykiem: szpecle z serem. Do napełnienia patelenki potrzebujesz niewiele składników, a i tak jest będzie bardzo smacznie. Jak zawsze dobra rzecz w przypadku raclette: w naszym przepisie znajdziesz klasyczne szpecle serowe z prażoną cebulką. Nie ma problemu, jeśli chcesz go trochę urozmaicić (np. boczkiem, pieczarkami, cebulą lub innymi składnikami). Ponieważ tutaj obowiązuje zasada: ty rządzisz swoją patelnią!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
160 g świeżych szpecli z regału chłodniczego
20 g masła
4plastry sera do raclette
4łyżeczki prażonej cebuli
1łyżeczka gałki muszkatołowej
sól i pieprz do smaku
Przybory
raclette z patelniami

Informacje żywieniowe

202 Kalorie
22 g Szénhidrátokat
9 g Tłuszcze
6 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Rozpuść masło na patelni i krótko zamieszaj w nim szpecle. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Oznacz jako zakończone
2.

Napełnianie patelenki

Włóż szpecle do patelni i pokryj serem do raclette.
Oznacz jako zakończone
3.

Przygotowanie patelenek

Umieść patelnie na grillu raclette i piecz przez ok. 10 minut, aż do uzyskania pożądanego stopnia zrumienienia. Posyp smażoną cebulką i delektuj się smakiem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jedna porcja odpowiada jednej patelence.
Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF