Surówka z czerwonej kapusty
Sałatka z czerwonej kapusty z marchewką i fetą. Kombinacja, która smakuje zarówno latem jak i zimą. Czy jako alternatywa dla czerwonej kapusty z jabłkami, czy jako przekąska i meal prep pomiędzy posiłkami – kolorowa sałatka po prostu zawsze się udaje. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się sam!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1/4główki czerwonej kapusty | |
2 marchewki | |
200 g fety | |
1łyżka cukru | |
1łyżka soli | |
1/2pęczka pietruszki | |
1 czerwona cebula | |
1łyżka oliwy z oliwek | |
1łyżka octu balsamicznego | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
209
Kalorie
11 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcze
10 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Usuń głąb z czerwonej kapusty i pokrój ją w cienkie paski. Marchewki obierz i pokrój w drobne słupki. Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój w piórka. Umyj pietruszkę, osusz i drobno posiekaj Odcedź i pokrusz fetę.
Oznacz jako zakończone
2.
Przyrządzanie czerwonej kapusty
Wymieszaj czerwoną kapustę z solą i cukrem i dokładnie wygnieć. W razie potrzeby odlej nadmiar wody z miski.
Oznacz jako zakończone
3.
Wykończenie sałatki
Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.