Surówka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty z marchewką i fetą. Kombinacja, która smakuje zarówno latem jak i zimą. Czy jako alternatywa dla czerwonej kapusty z jabłkami, czy jako przekąska i meal prep pomiędzy posiłkami – kolorowa sałatka po prostu zawsze się udaje. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się sam!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1/4główki czerwonej kapusty
2 marchewki
200 g fety
1łyżka cukru
1łyżka soli
1/2pęczka pietruszki
1 czerwona cebula
1łyżka oliwy z oliwek
1łyżka octu balsamicznego
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

209 Kalorie
11 g Węglowodany
13 g Tłuszcze
10 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Usuń głąb z czerwonej kapusty i pokrój ją w cienkie paski. Marchewki obierz i pokrój w drobne słupki. Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój w piórka. Umyj pietruszkę, osusz i drobno posiekaj Odcedź i pokrusz fetę.
Oznacz jako zakończone
2.

Przyrządzanie czerwonej kapusty

Wymieszaj czerwoną kapustę z solą i cukrem i dokładnie wygnieć. W razie potrzeby odlej nadmiar wody z miski.
Oznacz jako zakończone
3.

Wykończenie sałatki

Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF