Makaron z awokado

Makaron z awokado to absolutna rewelacja wśród naszych szybkich przepisów po powrocie z pracy. Jest gotowy w nie więcej niż 15 minut i smakuje niesamowicie. Awokado i sok z cytryny również nadają temu przepisowi wyjątkowo świeżą nutę, nie tylko pod względem koloru, ale i smaku. Naszym zdaniem zdecydowanie powinieneś wypróbować ten przepis.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
400 g makaronu do wyboru
1 dojrzałe awokado
150 g wegańskiego crème fraîche
2łyżki soku z cytryny
1 ząbek czosnku
1/4pęczka świeżej bazylii
sól i pieprz do smaku
Przybory
Mikser

Informacje żywieniowe

507 Kalorie
52 g Węglowodany
26 g Tłuszcze
12 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Bazylię umyj i otrząśnij do sucha. Obierz czosnek. Usuń pestkę z awokado i obierz je ze skórki.
Oznacz jako zakończone
2.

Gotowanie makaronu

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w dostatecznie osolonej wodzie i odcedź.
Oznacz jako zakończone
3.

Sos

Wszystkie pozostałe składniki umieścić w blenderze i miksuj na wysokich obrotach.
Oznacz jako zakończone
4.

Podawanie

Wymieszaj makaron z sosem, podawaj z odrobiną soli, pieprzu i w razie potrzeby większą ilością bazylii.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Do przybrania świeżego makaronu z awokado doskonale nadaje się również odrobina wegańskiego parmezanu.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF