Makaron z awokado
Makaron z awokado to absolutna rewelacja wśród naszych szybkich przepisów po powrocie z pracy. Jest gotowy w nie więcej niż 15 minut i smakuje niesamowicie. Awokado i sok z cytryny również nadają temu przepisowi wyjątkowo świeżą nutę, nie tylko pod względem koloru, ale i smaku. Naszym zdaniem zdecydowanie powinieneś wypróbować ten przepis.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 400 g makaronu do wyboru | |
| 1 dojrzałe awokado | |
| 150 g wegańskiego crème fraîche | |
| 2łyżki soku z cytryny | |
| 1 ząbek czosnku | |
| 1/4pęczka świeżej bazylii | |
| sól i pieprz do smaku | 
Przybory
| Mikser | 
Informacje żywieniowe
					507
											Kalorie
									
							
					52 g
											Węglowodany
									
							
					26 g
											Tłuszcze
									
							
					12 g
											Białka
									
					PRZYGOTOWANIE
			
				1.			
				
					
			
					Przygotowanie składników
Bazylię umyj i otrząśnij do sucha. Obierz czosnek. Usuń pestkę z awokado i obierz je ze skórki.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Gotowanie makaronu
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w dostatecznie osolonej wodzie i odcedź.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Sos
Wszystkie pozostałe składniki umieścić w blenderze i miksuj na wysokich obrotach.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Podawanie
Wymieszaj makaron z sosem, podawaj z odrobiną soli, pieprzu i w razie potrzeby większą ilością bazylii.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				Notatkę
				Do przybrania świeżego makaronu z awokado doskonale nadaje się również odrobina wegańskiego parmezanu.  			
					
				Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.