Sałatka z buraków

Sałatka z buraków idealnie pasuje do jesiennego menu. Tak, bo sałatki nie zawsze muszą być letnie. Dodaj chrupiące orzechy włoskie i słodkie, ziemiste buraki, aby nadać tej sałatce wspaniały smak. Do dressingu wolimy użyć naszego miodowo-musztardowego dressingu, bo ładnie dopełnia całą kompozycję. Jako przystawka, dodatek do dania głównego lub przekąska pomiędzy nimi: Tej sałatki nie wolno przegapić!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 g roszponki
1/2 ogórka
200 g pomidorków koktajlowych
50 g orzechów włoskich
200 g buraków wstępnie ugotowane
100 g sera koziego Ewentualnie ser feta
1pęczek pietruszki
1/4pęczka mięty
1porcja sosu miodowo-musztardowego
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

233 Kalorie
8 g Węglowodany
19 g Tłuszcze
5 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Roszponkę umyj i otrząśnij do sucha. Ogórka i pomidory umyj i drobno pokrój. Posiekaj grubo orzechy włoskie. Umyj pietruszkę, osusz i drobno posiekaj Ser kozi pokrój w kostkę lub rozkrusz.
Oznacz jako zakończone
2.

Wykończenie sałatki

Wszystkie składniki umieść w dużej salaterce i polej dressingiem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF