Patelenki z Caprese

Patelenki z Caprese z to bardzo proste, ale genialne połączenie, którego po prostu nie może zabraknąć w przytulny wieczór z raclette. Jest to właściwie włoska sałatka na początek, połączenie mozzarelli, pomidorów i bazylii przyrządzane dziś na gorąco. Można się nim delektować od razu takim jak jest lub z kawałkiem bagietki. Tak więc i tutaj patelenka może być traktowana jako “przystawka” lub jedno z bardzo wielu dań podczas kolacji. Wypróbuj je już teraz!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1kulka mozzarelli
16 pomidorków koktajlowych
1/2pęczka bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz do smaku
Przybory
Raclette 1

Informacje żywieniowe

120 Kalorie
1 g Węglowodany
10 g Tłuszcze
7 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Mozzarellę rozdrobnij na małe kawałki. Pomidory i papryki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Bazylię umyj, osusz i posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie patelenek

Rozłóż pomidory, mozzarellę i bazylię na patelni, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem. Zapiekaj w grillu raclette przez około 10 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF