Patelenka raclette z krewetkami
bardzo łatwe
Patelenka raclette z krewetkami Brzmi to równie prosto i genialnie jak jest w rzeczywistości. Po prostu bierzesz krewetki, skrapiasz je odrobiną oleju, przyprawiasz i dodajesz dużo cebuli i czosnku. To wszystko czego potrzebujesz do naprawdę doskonałej przekąski z praktycznego grilla stołowego.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
16 krewetek | |
4 ząbki czosnku | |
1 mała cebula | |
2łyżki oliwy z oliwek | |
sól i pieprz do smaku |
Przybory
Raclette |
Informacje żywieniowe
130
Kalorie
4 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcze
11 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Krewetki opłucz w zimnej wodzie. Pokrój cebulę i czosnek. Obierz cebulę i pokrój w cienkie plasterki. Czosnek pokrój w cienkie paski.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotowanie patelenek
Umieść cebulę na patelni. Na wierzchu ułóż krewetki. Posyp czosnkiem. Skrop oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Zapiekaj w grillu raclette przez około 10 minut.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.