Kanapka z sałatką jajeczną
bardzo łatwe
Masz resztki sałatki jajecznej i brakuje Ci pomysłów na smaczne przepisy, w których mógłbyś ją wykorzystać? Co powiesz na zrobienie kanapki? Dzięki świeżym pomidorom, awokado i rukoli jest to świeże i sycące danie, które jest również doskonałym wyborem na posiłek w pracy. Największa zaleta: kanapka jest gotowa w kilka minut. Podobnie jak w innych przypadkach, nie ma ograniczeń dla Twojej wyobraźni i możesz dodać, co tylko chcesz. Dodajmy też kilka kawałków peklowanego boczku. Mniam!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2porcje sałatki jajecznej według naszego lub rodzinnego przepisu | |
4kromki chleba wieloziarnistego według smaku | |
1 awokado | |
4 pomidorki koktajlowe | |
1 cebula dymka | |
1garść rukoli |
Informacje żywieniowe
564
Kalorie
60 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcze
13 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Obierz, przekrój na pół i pokrój awokado. Umyj pomidory i pokrój na plasterki. Umyj rukolę. Umyj cebulę dymkę i pokrój ją w krążki.
Oznacz jako zakończone
2.
Najlepsza kanapka z sałatką jajeczną
Rozsmarować sałatkę jajeczną na 2 kromkach chleba. Na wierzchu ułożyć dymkę, pomidory, rukolę i awokado. Przykryj pozostałymi 2 kromkami chleba i przekrój na pół.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.