Pesto Rosso

Domowe Pesto Rosso jest szybkie i łatwe do przygotowania i stanowi idealny dodatek do świeżo ugotowanego makaronu. Ketchup naprawdę nie może się z nim równać. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miksera i zmiksować do uzyskania idealnej konsystencji, a następnie dodać oliwę. To wszystko, co trzeba zrobić! Oprócz tego, że doprawi Twój makaron, jest też idealnym prezentem. Wystarczy ładnie zapakować. Zakładając, że najpierw nie zjesz wszystkiego sam.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
150 g suszonych pomidorów w oleju
30 g orzeszków piniowych
50 g parmezanu
1/2pęczka bazylii
2 ząbki czosnku
100 ml oliwy
sól i pieprz do smaku
Pomoce
GrandPrix opcjonalny
lub Mikser

Informacje żywieniowe

128 Kalorie
3 g Węglowodany
10 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Pomidory odsączyć. Bazylię umyć i osuszyć. Obrać czosnek.
Oznacz jako zakończone
2.

Wymieszać pesto

Wszystkie składniki oprócz oliwy umieść w pojemniku miksera i miksuj przez 10 sekund na wysokich obrotach. Za pomocą szpatułki wycisnąć wszystkie składniki. Stopniowo dodajemy oliwę i ponownie krótko blendujemy, aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
Pesto w szczelnych pojemnikach zachowa się do dwóch tygodni w lodówce.
 Zapisz jako PDF