Sałatka jajeczna
Sałatkę jajeczną można przygotować na wiele sposobów. Pokazujemy nasz ulubiony przepis. Dlaczego ten? Otóż jest to bardzo szybkie i proste, wszystkie składniki można łatwo wymieszać w naszym GrandPrixie i już po pół godzinie będziesz miał dużą miskę pysznej sałatki jajecznej, która świetnie nadaje się również na kanapkę. Pewnie większość składników masz już w domu, więc to idealny sposób na szybkie i smaczne wykorzystanie jajek z lodówki. Chodźmy na to!
Brak recenzji
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
7 jaj | |
1 cebula | |
1pęczek szczypiorku | |
3łyżki majonezu | |
1łyżka musztardy | |
1łyżka pasty pomidorowej | |
12 pomidorków koktajlowych | |
1łyżka soku z cytryny | |
1łyżka oliwy z oliwek | |
sól i pieprz do smaku |
Przybory
GrandPrix |
Informacje żywieniowe
115
Kalorie
2 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcze
4 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj składniki
Ugotuj jajka na twardo, opłucz w zimnej wodzie i obróć. Pomidory i szczypiorek umyj. Obierz cebulę.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotuj sałatkę z jajek
Umieść pomidory, cebulę i szczypiorek w GrandPrix i siekaj z prędkością 10 przez 10 sekund. Dodaj jajka i siekaj na prędkości 6 przez 10 sekund.
Oznacz jako zakończone
3.
Dokończ sałatkę jajeczną
Dodaj pozostałe składniki i miksuj przez 3 minuty na prędkości 2. Dopraw do smaku i jesteś gotowy do ubijania.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jeśli nie masz GrandPrixa, możesz posiekać wszystkie składniki drobno lub umieścić je w blenderze.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.