Sałatka jajeczna

Sałatkę jajeczną można przygotować na wiele sposobów. Pokazujemy nasz ulubiony przepis. Dlaczego ten? Otóż jest to bardzo szybkie i proste, wszystkie składniki można łatwo wymieszać w naszym GrandPrixie i już po pół godzinie będziesz miał dużą miskę pysznej sałatki jajecznej, która świetnie nadaje się również na kanapkę. Pewnie większość składników masz już w domu, więc to idealny sposób na szybkie i smaczne wykorzystanie jajek z lodówki. Chodźmy na to!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
7 jaj
1 cebula
1pęczek szczypiorku
3łyżki majonezu
1łyżka musztardy
1łyżka pasty pomidorowej
12 pomidorków koktajlowych
1łyżka soku z cytryny
1łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Przybory
GrandPrix

Informacje żywieniowe

115 Kalorie
2 g Węglowodany
10 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj składniki

Ugotuj jajka na twardo, opłucz w zimnej wodzie i obróć. Pomidory i szczypiorek umyj. Obierz cebulę.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotuj sałatkę z jajek

Umieść pomidory, cebulę i szczypiorek w GrandPrix i siekaj z prędkością 10 przez 10 sekund. Dodaj jajka i siekaj na prędkości 6 przez 10 sekund.
Oznacz jako zakończone
3.

Dokończ sałatkę jajeczną

Dodaj pozostałe składniki i miksuj przez 3 minuty na prędkości 2. Dopraw do smaku i jesteś gotowy do ubijania.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jeśli nie masz GrandPrixa, możesz posiekać wszystkie składniki drobno lub umieścić je w blenderze.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF