Panini w stylu greckim
bardzo łatwe
Panini z fetą
Panini w greckim stylu doskonale sprawdzą się jako lekki lunch w ciągu dnia pracy, na najbliższym pikniku lub jako przekąska na wycieczce. Ten chrupiący przysmak jest nie tylko szybki w przygotowaniu, ale także bardzo smaczny. Z kremową fetą, suszonymi pomidorami, pietruszką i oliwkami, panini przypomina lato na greckiej wyspie. Zrelaksowany nastrój jest gwarantowany! Użyliśmy chrupiących bułeczek typu ciabatta. Ale tosty, chleb wieloziarnisty lub pita są również świetne!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2 chleby panini | |
75 g fety | |
50 g suszonych pomidorów w oleju | |
5 czarnych oliwek bez pestek | |
1/2pęczka naci pietruszki | |
1/2 czerwonej cebuli | |
1 ząbek czosnku | |
sól i pieprz do smaku |
Przybory
Grill kontaktowy |
Informacje żywieniowe
279
Kalorie
33 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcze
13 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Wysusz i pokrusz fetę. Pokrój pomidory. Oliwki pokroić w cienkie plasterki. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotuj nadzienie
Aby przygotować nadzienie, wymieszaj wszystkie składniki oprócz chleba panini.
Oznacz jako zakończone
3.
Panini w stylu greckim
Podzielić nadzienie równomiernie między dwa chleby Panini, złożyć i grillować na grillu kontaktowym przez około 7 minut.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.