Bruschetta Panini
bardzo łatwe
Panini z nadzieniem Bruschetta? Włoskie marzenie!
Bruschetta Panini będzie nowym hitem w pudełku na lunch. Włoski przysmak, który można po prostu spakować i cieszyć się nim w dowolnym momencie. Wymieszaj proste nadzienie bruschetty, umieść je na panini i umieść w grillu kontaktowym: wszystko będzie super chrupiące i pyszne. Uważamy, że to absolutny szczyt. Masz ochotę na więcej włoskich inspiracji? Zatem sprawdź nasze przepisy na włoski dzień!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2 chleby panini | |
2 duże pomidory | |
1/2pęczka bazylii | |
1/2 cebuli | |
1 ząbek czosnku | |
1PL oliwy z oliwek | |
30 g parmezanu | |
sól i pieprz do smaku |
Przybory
Grill kontaktowy |
Informacje żywieniowe
277
Kalorie
31 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcze
11 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj składniki
Bazylię umyć, osuszyć i drobno posiekać. Obierz cebulę i czosnek i drobno posiekaj. Pokrój pomidory na ćwiartki, usuń miąższ i drobno posiekaj ćwiartki. Drobno zetrzeć parmezan.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotuj nadzienie Bruschetta
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz chleba.
Oznacz jako zakończone
3.
Grillowanie panini
Rozłóż nadzienie na chlebie panini, zamknij i grilluj w grillu kontaktowym przez około 7 minut.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.