Chleb ziemniaczany z boczkiem

Chleb ziemniaczany z boczkiem to bardzo pożywna i pyszna odmiana klasycznego chleba pszennego. Wypieczony w automacie do chleba, ten chrupiący i lekki chleb nie wymaga prawie żadnej pracy i z pewnością będzie hitem na Twoim kolejnym śniadaniu lub kolacji. Wypróbuj nasz przepis i poczęstuj się solidnym kawałkiem chleba – który, nawiasem mówiąc, smakuje wyjątkowo dobrze z serkiem śmietankowym i świeżymi ziołami.

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 g ziemniaków
400 g mąki (typ 1050)
100 ml mleka
200 ml wody
20 g miodu
1/2opakowania suchych drożdży
1łyżeczka soli
50 g boczku w kostce
Przybory
Wypiekacz do chleba

Informacje żywieniowe

151 Kalorie
27 g Węglowodany
2 g Tłuszcze
5 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Ziemniaki obierz i gotuj w osolonej wodzie przez około 20 minut. Odcedź, utłucz i pozostaw do ostygnięcia. Boczek stop na patelni na średnim ogniu przez około 10 minut.
Oznacz jako zakończone
2.

Łączenie składników

Umieść wszystkie składniki w wypiekaczu do chleba i ustaw program standardowy.
Oznacz jako zakończone
3.

Pieczenie chleba

Po upieczeniu dostosuj stopień zrumienienia według uznania.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Porcja odpowiada kromce chleba.
Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.
 Zapisz jako PDF