Coffee on Ice

Coffee in Ice występuje w wielu różnych odmianach. Niezależnie od tego, czy jest to klasyczna kawa mrożona, zimny napar czy lodowate cappuccino z lodami waniliowymi: tak, kawa smakuje wyśmienicie również w postaci mrożonej. Dziś mamy dla was bardzo proste, a zarazem bardzo smaczne połączenie: coffee on Ice z kostkami lodu z mleka kokosowego. Im bardziej kostki będą się roztapiać, tym bardziej kremowa i słodsza będzie Twoja kawa. Naszym zdaniem: Niepodważalny atut, zwłaszcza w upalne dni!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
100 ml mleka kokosowego
200 ml kawy
Przybory
foremki do kostek lodu

Informacje żywieniowe

254 Kalorie
6 g Węglowodany
24 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Wlej mleko kokosowe do foremek na kostki lodu i zamrażaj przez co najmniej 3 godziny. Zaparz świeżą kawę i odstaw do ostygnięcia.
Oznacz jako zakończone
2.

Serwowanie

Włóż kostki lodu z mleka kokosowego do szklanki i zalej je kawą.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF