Cukiniowe roladki z fetą
Cukiniowe roladki z fetą: są małe, pyszne, szybkie w przygotowaniu i stanowią idealną przystawkę do doskonałego obiadu. Ser sprawia, że te przystawki są pikantne i pyszne, i zdecydowanie chce się ich więcej. Zapoznaj się z wszystkimi naszymi przepisami na przystawki!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2 cukinie | |
200 g sera feta | |
50 g garście rukoli | |
2łyżki oliwy z oliwek | |
1szczypta chili | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
168
Kalorie
2 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcze
10 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotować składniki
Odsączyć ser feta i pokroić go w słupki. Cukinie umyć i pokroić wzdłuż na bardzo cienkie paski za pomocą krajalnicy. Umyć rukolę i osuszyć ją.
Oznacz jako zakończone
2.
Zgrillować cukinie
Rozgrzać patelnię grillową na średnim ogniu. Posmarować plastry cukinii oliwą z oliwek i krótko podsmażyć z obu stron, aż staną się elastyczne.
Oznacz jako zakończone
3.
Przygotować cukiniowe roladki
Plastry cukinii doprawić solą, pieprzem i chili, na jednym końcu ułożyć rukolę i pasek fety. Cukinie zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. W razie potrzeby przed podaniem roladek można je podgrzać na grillu lub w piekarniku.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.