Dip daktylowy z curry

Dip daktylowy z curry to idealna pasta: robi się go szybko, zachwyci gości i świetnie wygląda dzięki żółtemu kolorowi. Ten pyszny dip daktylowy z curry i czosnkiem jest gotowy w mniej niż 10 minut. Wystarczy garść składników i blender. Resztę pokazujemy teraz! Przy okazji: W ogóle jeśli uwielbiasz samodzielnie przyrządzać dipy, zdecydowanie powinieneś sprawdzić wszystkie nasze inne przepisy na nie! Powodzenia!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
300 g chudego twarogu
6 suszonych daktyli
1 ząbek czosnku
2łyżeczki curry
sól, pieprz do smaku
Przybory
Mikser

Informacje żywieniowe

108 Kalorie
15 g Węglowodany
1 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie czosnku

Czosnek obierz i grubo posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.

Miksowanie dipu

Dodaj czosnek i daktyle do blendera. Miksuj na najwyższych obrotach przez 10 sekund. Dodaj pozostałe składniki i miksuj na najwyższych obrotach, aż uzyskasz kremowy dip. Dla uzyskania jeszcze bardziej miękkiej konsystencji można dodać łyżkę wody lub oliwy z oliwek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF