Domowa polewa czekoladowa
bardzo łatwe
Polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady
Polewa czekoladowa jest bardzo wszechstronna i pyszna. Nie powinieneś jej przegapić. Bardzo szybko się miesza, jest doskonałym środkiem aromatyzującym i słodzącym do ciast – na przykład naszego sernika baskijskiego – lub lodów czy sałatek owocowych. Do czego Ty lubisz używać polewy czekoladowej? Tak czy inaczej, pokażemy Ci, jak szybko i łatwo przygotować ją w domu. Chodźmy na to!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 200 g ciemnej czekolady | |
| 200 ml śmietany | |
| 20 g masła | |
| 2łyżki cukru | 
Informacje żywieniowe
					232
											Kalorie
									
							
					18 g
											Węglowodany
									
							
					16 g
											Tłuszcze
									
							
					2 g
											Białka
									
					PRZYGOTOWANIE
			
				1.			
				
					
			
					Przygotowanie składników
Doprowadź śmietanę do wrzenia. Rozpuść w niej czekoladę na małym ogniu. 
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Polewa czekoladowa
Dodać masło i cukier. Mieszaj, aż powstanie błyszcząca masa czekoladowa. Użyj natychmiast.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				Notatkę
				Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		


