Domowa polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady

Polewa czekoladowa jest bardzo wszechstronna i pyszna. Nie powinieneś jej przegapić. Bardzo szybko się miesza, jest doskonałym środkiem aromatyzującym i słodzącym do ciast – na przykład naszego sernika baskijskiego – lub lodów czy sałatek owocowych. Do czego Ty lubisz używać polewy czekoladowej? Tak czy inaczej, pokażemy Ci, jak szybko i łatwo przygotować ją w domu. Chodźmy na to!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 g ciemnej czekolady
200 ml śmietany
20 g masła
2łyżki cukru

Informacje żywieniowe

232 Kalorie
18 g Węglowodany
16 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Doprowadź śmietanę do wrzenia. Rozpuść w niej czekoladę na małym ogniu.
Oznacz jako zakończone
2.

Polewa czekoladowa

Dodać masło i cukier. Mieszaj, aż powstanie błyszcząca masa czekoladowa. Użyj natychmiast.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF