Domowe krążki jabłkowe

Upiec domowe krążki jabłkowe w cieście francuskim

Jabłkowe krążki zawinięte w ciasto francuskie to jesienna pyszność! Aby zaoszczędzić czas i wysiłek, używamy ciasta francuskiego kupionego w sklepie. I to właściwie wszystko, czego potrzebujesz do tego super prostego przepisu. Dodaj trochę brązowego cukru oraz masła i możesz rozpocząć pieczenie. Ten przepis jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, jest świetny, gdy masz spontaniczną wizytę. Masz ochotę na więcej przepisów na wypieki? Oglądnij nasze archiwum przepisów!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2 czerwone jabłka odmiana Pink Lady
1opakowanie ciasta francuskiego 275 g
3łyżki brązowego cukru
1łyżka cynamonu
40 g masła
15 g cukru pudru do posypania
Przybory
Obst-Entkerner opcjonalnie

Informacje żywieniowe

174 Kalorie
20 g Węglowodany
20 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Umyj jabłka, usuń skórkę i gniazda nasienne oraz nakrój każde jabłko na 5 kawałków. W razie potrzeby powiększ otwór w środku, aby zmieściły się w nim 2 palce.
Oznacz jako zakończone
2.

Rozwałkować ciasto

Roztop masło i wymieszaj je z cukrem i cynamonem. Rozwałkuj ciasto francuskie i posmaruj je mieszanką. Pokroić w paski o szerokości 2 cm.
Oznacz jako zakończone
3.

Rozgrzej piekarnik

Rozgrzej piekarnik do 200°C z ogrzewaniem góra/dół.
Oznacz jako zakończone
4.

Owijanie krążek jabłkowych

Owinąć 1-2 paski ciasta francuskiego wokół każdego krążka jabłkowego. Posmarować pozostałą mieszanką z masła. Umieść krążki jabłeczne na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 12 minut na złoty kolor. Posyp cukrem pudrem i smacznego.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF