Dressing malinowy
Nasz malinowy dressing stanie się Twoim ulubionym, obiecujemy! Szybki i łatwy w przygotowaniu dressing oferuje idealne połączenie słodkich, kwaśnych i lekko gorzkich smaków. Jest niezwykle świeży i wzbogaci każdą sałatkę liściastą. Nie zapominaj, że sekretem tego przepisu są świeże maliny. Proporcje miodu i cukru można zmieniać w zależności od upodobań. Twoja fantazja nie zna granic.
Brak recenzji
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
5 malin | |
2łyżki miodu lub syropu z agawy | |
1łyżka białego octu balsamicznego | |
1łyżka musztardy | |
1łyżeczka cukru | |
sól i pieprz do smaku |
Pomoce
Drobne sitko |
Informacje żywieniowe
170
Kalorie
39 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcze
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj składniki
Umieść maliny na drobnym sicie i rozgnieć widelcem, aby uzyskać drobne puree malinowe.
Oznacz jako zakończone
2.
Wymieszać dressing
Umieść wszystkie składniki w szczelnym pojemniku, zamknij i energicznie wstrząsaj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Ciesz się nimi na sałatkach liściastych i letnich.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jedna porcja odpowiada całej porcji dressingu. Wystarczy na dużą miskę sałatki.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.