Frappé arbuzowe
Nie słyszałeś/-aś o arbuzowym frappé? Nadszedł czas, aby poznać owocowego brata klasycznej kawy frappé. W gorące letnie dni ta zdrowa i szybka mieszanka szybko przyniesie Ci ulgę i ochłodę. Wszystko, czego potrzebujesz, to arbuz, kostki lodu i mocny blender. Zasmakowałeś/-aś w tym? To spróbuj więcej letnich napojów, takich jak nasza granita z ogórkiem i kwiatami czarnego bzu.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1 kg miąższu arbuza | |
16 kostek lodu | |
1/2pęczek świeżej mięty |
sprzęt
Mikser |
Informacje żywieniowe
64
Kalorie
14 g
Węglowodany
0,5 g
Tłuszcze
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Z miąższu arbuza usunąć pestki i pokroić go w kostkę.
Oznacz jako zakończone
2.
Wymieszać frappé
Umieścić w blenderze razem z kostkami lodu i krótko zmiksować na wysokich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
Oznacz jako zakończone
3.
Udekorować
Umyć listki mięty, otrząsnąć je do sucha i udekorować nimi frappé.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.