Herbata imbirowo-pomarańczowa

Herbata imbirowo-pomarańczowa to wzmacniacz odporności na jesień i zimę. Ten gorący napój z mnóstwem witamin i dobrymi właściwościami korzenia imbiru ma nie tylko wspaniały owocowy i lekko pikantny smak, ale także rozgrzewa od środka i pomaga przejść przez zimną porę roku w dobrym zdrowiu. My lubimy łączyć naszą herbatę owocową z odrobiną świeżej mięty. Alternatywnie można też spróbować naszej herbaty imbirowo-cynamonowej!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2 pomarańcze
2gałązki świeżej mięty
20 g świeżego imbiru
Przybory
2 szklanki lub filiżanki do herbaty
wyciskarka soków do cytrusów opcjonalnie

Informacje żywieniowe

56 Kalorie
11 g Węglowodany
0 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Imbir pokroić w cienkie plasterki. Pomarańcze przekroić na pół i wycisnąć sok z 3 połówek. Umyj i osusz miętę Doprowadź wodę do wrzenia.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie herbaty

Do jednej filiżanki na herbatę włożyć dwie gałązki mięty, połowę imbiru i połowę soku pomarańczowego. Zalać gorącą wodą. Pozostałą połowę pomarańczy pokroić w plasterki i użyć do dekoracji.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Dane żywieniowe są obliczane w przybliżeniu na podstawie wymienionych składników. Możliwe są odchyłki.
 Zapisz jako PDF