Herbata imbirowo-pomarańczowa
Herbata imbirowo-pomarańczowa to wzmacniacz odporności na jesień i zimę. Ten gorący napój z mnóstwem witamin i dobrymi właściwościami korzenia imbiru ma nie tylko wspaniały owocowy i lekko pikantny smak, ale także rozgrzewa od środka i pomaga przejść przez zimną porę roku w dobrym zdrowiu. My lubimy łączyć naszą herbatę owocową z odrobiną świeżej mięty. Alternatywnie można też spróbować naszej herbaty imbirowo-cynamonowej!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2 pomarańcze | |
2gałązki świeżej mięty | |
20 g świeżego imbiru |
Przybory
2 szklanki lub filiżanki do herbaty | |
wyciskarka soków do cytrusów opcjonalnie |
Informacje żywieniowe
56
Kalorie
11 g
Węglowodany
0 g
Tłuszcze
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Imbir pokroić w cienkie plasterki. Pomarańcze przekroić na pół i wycisnąć sok z 3 połówek. Umyj i osusz miętę Doprowadź wodę do wrzenia.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotowanie herbaty
Do jednej filiżanki na herbatę włożyć dwie gałązki mięty, połowę imbiru i połowę soku pomarańczowego. Zalać gorącą wodą. Pozostałą połowę pomarańczy pokroić w plasterki i użyć do dekoracji.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Dane żywieniowe są obliczane w przybliżeniu na podstawie wymienionych składników. Możliwe są odchyłki.