Jogurt grecki z miodem i orzechami
Jogurt grecki z miodem i orzechami to łatwe i smaczne śniadanie. Kremowy jogurt z wyrazistymi orzechami i słodkim miodem daje wszystko, czego potrzeba na dobry początek dnia. Jogurt dostarczy Ci dużo białka, a orzechy zawierają dużo zdrowych tłuszczów. Ponadto ten przepis jest idealny do przygotowania posiłku w podróży. Skorzystaj z naszego przepisu lub dodaj do jogurtu to, na co masz ochotę: inne orzechy i nasiona, dżem do posłodzenia lub granolę. Wszystko jest możliwe!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
400 g jogurtu greckiego | |
30 g orzechów włoskich | |
20 g migdałów | |
20 g orzechów laskowych lub innych dowolnych orzechów | |
1łyżka miodu |
Informacje żywieniowe
490
kalorie
14 g
węglowodany
42 g
tłuszcze
13 g
białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj orzechy
Posiekaj grubo wszystkie orzechy i praż je na patelni na średnim ogniu bez dodatku oleju przez około 4 minuty, aż staną się lekko brązowe i będą miały przyjemny zapach. Pozostaw do ostygnięcia.
Oznacz jako zakończone
2.
Podaj
Jogurt podziel do miseczek, posyp orzechami i polej miodem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.